Pagina's

donderdag 19 maart 2020

In de ban van Covid-19

Tja, ik vond de boeken en films uit de serie "In de ban van de ring" altijd wel leuk. Helaas kan ik dat van de film waarin we nu allemaal spelen niet zeggen. Want het voelt toch echt alsof we in een enge film meespelen .... De hele wereld is in de ban van het Corona virus, Covid 19...  Dit veroorzaakt een net iets te heftig griepje zullen we maar zeggen. Het begon in China en is inmiddels wereldwijd verspreid. Op dit moment is de stand van zaken 229300 geregistreerde besmette mensen en 9325 doden door het virus. In NL 2460 geregistreerde besmettingen en 76 overleden mensen. En het zal morgen alweer meer zijn.....
Het virus grijpt razendsnel om zich heen en veel landen hebben al een Lock Down, Nederland nog niet, maar wel een dringend advies om thuis te blijven als dat mogelijk is.

Maar dit alles heeft ook een mooie keerzijde....
De natuur herstelt. Omdat er minder auto's rijden en minder vliegtuigen vliegen zijn er minder uitlaatgassen en dat is goed voor het milieu. De natuur kan even op adem komen. Hoe mooi dat men in de kanalen van Venetiƫ nu ineens de bodem kan zien en vissen kan zien zwemmen. Er zijn zelfs dolfijnen gesignaleerd in de kanalen.

Een ander voordeel, wij mensen worden gedwongen om anders te denken. Dit doet een beroep op en stimuleert de creativiteit. Mooie initiatieven ontstaan, de mens heeft weer oog voor de medemens. En.... hoewel we nu misschien minder naar buiten gaan, hebben we zeker tijd voor het natuur journalen. Natuur is gelukkig overal, dat hoef je niet echt te zoeken. Kijk gewoon uit je raam, of zelfs op tafel, naar die bos tulpen. De bloesemboom bij de buren of misschien de bloemen en vogels in je eigen tuin.

Samen maken we er het beste van..... en de natuur, waar wij zo van houden, bloeit op als nooit tevoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

In de ban van Covid-19

Tja, ik vond de boeken en films uit de serie "In de ban van de ring" altijd wel leuk. Helaas kan ik dat van de film waarin we nu a...